Praktijk voor Integrale Geneeskunde West-Brabant

De Mesoloog kijkt naar de hele patiënt en probeert hem in zijn bestaan en in zijn omgeving te begrijpen. Om van daaruit genezing op gang te brengen.

Na het maken van een afspraak kunt u het intakeformulier downloaden of opgestuurd krijgen. Hierin wordt onder andere gevraagd naar uw klacht(en), medische voorgeschiedenis en algemene symptomen. Deze vragenlijst stuurt u terug en wordt aan het begin van het consult met u besproken.

Hierna volgt het Mesologisch onderzoek. Dit bevat de volgende onderdelen:

  • Pols- en tongdiagnostiek volgens de traditionele Chinese geneeskunde en Ayurveda.
  • Onderzoek op het lichaam, zoals de gewrichten, de huid en de buikorganen.
  • Electro Fysiologische Diagnostiek (EFD). De Mesoloog meet 80 tot 100 punten, vooral op de handen en de voeten.

Bij de EFD worden 80 tot 100 punten op handen en voeten gemeten. Er wordt gebruik gemaakt van een meetapparaat, een handelektrode en een meetgriffel (geen naalden). Dit onderzoek voelt u nauwelijks. Er kunnen diverse testen worden toegevoegd zoals het meten van opname en eventuele tekorten aan vitaminen en mineralen en het meten en uittesten van hormonen en enzymen.

Na het verzamelen en interpreteren van alle onderzoeksgegevens, worden de resultaten van het onderzoek met u doorgesproken en wordt aan u een therapieplan voorgesteld. Een Mesologisch therapieplan kan bestaan uit een individueel voedings- en/of leefadvies en het adviseren van Chinese of Ayurvedische kruiden, homeopathische middelen en/of orthomoleculaire supplementen, zoals vitamines en mineralen. Ook is het mogelijk dat u verwezen wordt naar bijvoorbeeld uw reguliere arts, een specialist, een osteopaat, of andere discipline in de gezondheidszorg.

Een eerste consult kan anderhalf uur duren en vervolgconsulten een uur. Na 6 tot 10 weken volgt een afspraak voor controle.

Hieronder vindt u een item uit het programma LifestyleXperience van RTL4 dat op zaterdag 8 juni 2013 is uitgezonden en kort laat zien wat een mesologische behandeling inhoudt:

 

Heeft u een vraag of wil u een afspraak maken?